Arriba la nova edició del Dia de les Empreses d’Inserció 2020

Hoy 27 de novembre celebrem una nova edició del Dia de les Empreses d’Inserció 2020.

La Jornada Estatal de les Empreses d’Inserció ve consolidant-se, des de fa ja alguns anys, com un dels principals esdeveniments del sector, en el qual es genera un espai de confluència d’Empreses d’Inserció de diferents sectors i territoris, tècnics de les administracions públiques, representants polítics i persones de l’àmbit acadèmic i del Tercer Sector.

Com no podia ser d’una altra manera en aquest any tan excepcional, el contingut de l’edició del Dia de les Empreses d’Inserció de 2020 està enfocat a la crisi del COVID19, Impacte i accions per a pal·liar els seus efectes en les Empreses d’Inserció. Al llarg de la jornada analitzarem les conseqüències de la crisi sanitària en les Empreses d’Inserció i debatrem sobre els principals eixos de desenvolupament de polítiques de recuperació econòmica i social vinculades a les Empreses d’Inserció, com són les polítiques actives d’ocupació, l’Estratègia Espanyola d’Economia Social 2021-2027 i la Contractació Pública. A més, algunes Empreses d’Inserció aprofundiran en les accions i bones pràctiques implementades durant aquests mesos de pandèmia.

Per a aconseguir els objectius de la jornada, comptarem amb la presència de rellevants i imprescindibles ponents com a Sr. Joaquín Pérez Rey, Secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social; Sra. Ione Belarra Urteaga, Secretària d’Estat per a l’Agenda 2030; Sra. Maravillas Espín Sáez, Directora General del Treball Autònom, l’Economia Social i la Responsabilitat Social; Sr. Gerardo Gutiérrez Ardoy, Director General del Servei Públic d’Ocupació Estatal; Federico Muñiz Alonso. Subdirector General d’Estadística i Informació del Servei Públic d’Ocupació Estatal; Sr. Juan Manuel Sánchez-Terán Lledó, Subdirector General de l’Economia Social i de la Responsabilitat Social; Sra. Patricia Franco Jiménez, Consellera d’Economia, Empreses i Ocupació de la Comunitat Autònoma de Castella-la Manxa; Sr. Francisco Rueda, Regidor delegat de Promoció Econòmica, Innovació i Ús de l’Ajuntament de Madrid; Sr. Antonio de Luís Acevedo, Director Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació i Sr. Joaquín Nieto, Director Organització Internacional del Treball.

Donada l’excepcionalitat de la situació, la present Jornada Estatal de les Empreses d’Inserció tindrà lloc combinant la presencialitat i la modalitat online. L’esdeveniment presencial serà a Toledo, Capital Europea de l’Economia Social en 2020. Cal recordar el destacat paper de les Empreses d’Inserció en la presentació de la capitalitat toledana, en concret quant al seu logotip oficial, dissenyat per una Empresa d’Inserció pertanyent a la xarxa de FAEDEI, i que recull els principals valors de l’Economia Social, com la solidaritat, la defensa del col·lectiu, la democràcia, la participació i la innovació.

Així mateix, totes aquelles persones i entitats interessades podran seguir l’esdeveniment en directe a través de les xarxes socials de FAEDEI.

En moments com els actuals, jornades com el Dia de les Empreses d’Inserció es converteixen en un mecanisme fonamental per a afavorir el manteniment i recuperació de les Empreses d’Inserció, creant un espai de posada en comú i treball col·laboratiu entre tots els agents que afavoreixi l’existència d’un sector fort i articulat.

Per a inscriure’t o llegir més visita la web el DEI2020.