Sota el lema “Le sienta bien a todo al mundo”, Càritas s’uneix aquests dies a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just (13 de maig) -al costat de la resta d’organitzacions de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ) – amb un divers programa d’activitats, organitzat per les Càritas Diocesanes de la Xarxa de Comerç Just de Càritas.
Hi haurà degustacions, exposicions, xerrades, sorteig de cistelles de productes, taules informatives al carrer, lectura de manifest, mercats ambulants, projeccions i molt més a Màlaga, Osca, Terol, Saragossa, Zamora, Barbastre, Montsó, Miranda de Ebro, Burgos, Conca, Alacant, Castelló, València, Mallorca, Menorca, Bilbao i més: Si vols veure horaris i detalls entra en PROGRAMA D’ACTIVITATS.

Amb aquesta jornada, les organitzacions de Comerç Just volem cridar l’atenció dels consumidors i consumidores davant les condicions abusives de treball, l’explotació infantil o la destrucció de boscos que s’amaguen darrere de productes quotidians com el cafè, el cacau, el sucre, el te o la roba. Aquests productes, que generen ingressos milionaris per a unes poques empreses, tenen en comú que la seva producció es desenvolupa principalment en països d’Amèrica Llatina, Àsia o Àfrica. La desigualtat en el repartiment dels beneficis al llarg de tota la cadena de producció, és un altre dels trets que comparteixen. Llegeix el text sencer en la Web de la Coordinadora Estatal de Comerç Just.
També volem recordar que els productes de Comerç Just garanteixen el respecte als drets laborals i humans, salaris i condicions dignes, prohibeixen l’explotació infantil, aposten per la igualtat de gènere i són produïts amb tècniques respectuoses amb la terra i l’entorn natural. El cafè, el cacau, el sucre, el te o la roba són els productes més significatius d’aquest model comercial que va néixer en els anys 60 i avui és present en més de 70 països.
A través de la seva Xarxa de Comerç Just, en la qual participen 24 Càritas Diocesanes, Càritas està contribuint a la transformació d’aquest model injust de comerç que danya a les persones i el planeta.
Durant l’any 2022 s’han realitzat 432 accions de sensibilització, visibilitzarien i denúncia de pràctiques insostenibles i poc inclusives, a través de campanyes, xerrades, activitats formatives i participació en fires i altres espais.