Càritas treballa en comú pel Comerç Just

Càritas Menorca, participa en la trobada de la Xarxa interdiocesana de Comerç Just (RICJ), la nostra acció té com a part fonamental el treball en xarxa, creant espais de reflexió i coordinació, per a promoure la sensibilització i la incidència. La (RICJ) és aquest marc en el qual ens trobem totes les Càritas que participem d’aquesta iniciativa que uneix la cooperació internacional i l’economia social.

En Càritas entenem el Comerç Just com a part de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, però no el veiem com un ens aïllat, fem una aposta més àmplia, la de la construcció d’una economia alternativa i solidària que col·loca a les persones i al planeta en el centre de la nostra acció.

Part d’aquesta aposta global passa pel ferm convenciment que el Comerç Just és una peça crucial en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS2030), si repassem els 17 objectius, un projecte com el comerç just és eix central de cadascun d’ells.

Des de Càritas acceptem el desafiament de treballar i lluitar per un sistema comercial solidari i alternatiu que contribueix a la recerca de relacions econòmiques justes, assegura els drets de les persones i la construcció d’un món millor.