INSERCIÓ

El Taller pre-laboral Arbres d’Algendar, pretén afavorir la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social a través de la recuperació de varietats locals de fruiters, jardineria autòctona i gestió agroecològica d’una finca.

Té com a objectiu general que els participants aconsegueixin les habilitats mínimes necessàries per dur a terme i mantenir una feina, a més de la recuperació de varietats locals de fruiters i manteniment de les finques agrícoles d’Es Canaló i S’Aranjassa, al barranc d’Algendar.

Els arbres fruiters de varietats locals que s’han pogut localitzar, a més de mantenir-se a la nostra col·lecció a l’aire lliure, a s’Aranjassa, es multipliquen al nostre viver. Així, per a afavorir una conservació a llarg termini i facilitar-ne el seu ús, es posen a la venda els arbres fruiters reproduïts i engreixats durant dos anys al barranc. Aquests, es poden adquirir tant a les nostres instal·lacions (viver a S’Aranjassa o naus de Mestral, sota comanda) com a les cooperatives agrícoles, AUXAM i a Es Viver del GOB.

A més, per donar a conèixer a la població de Menorca i visitants la importància de la conservació de la biodiversitat cultivada, es realitzen activitats d’interpretació i d’educació ambiental.

S’ARANJASSA

La casa rural S’Aranjassa és una bona oportunitat per conèixer el projecte Arbres d’Algendar i el Barranc d’Algendar. Des del 2017 ja pots gaudir de la casa S’Aranjassa, allotjament rural i centre d’interpretació de la naturalesa. Un gran espai, remodelat i condicionat per acollir fins a 20 persones.
La finca es troba a l’espai natural del barranc d’Algendar, al costat del projecte Arbres d’Algendar que fa més de deu anys va engegar Càritas Menorca.
Las instalacions ofereixen:

1 MENJADOR interior per a 20 persones
5 HABITACIONS amb capacitat per a 20 persones
3 SALES DE REUNIONS
1 CUINA interior petita
1 CUINA i menjador exteriors
1 BANY interior amb dutxa
1 BANY exterior amb 3 dutxes (dues d’exteriors)
Taules i bancs per poder menjar a l’exterior

VISITES GUIADES AL PROJECTE ARBRES D’ALGENDAR
També hi ha la possibilitat de conèixer de prop el nostre projecte d’arbres fruiters i agricultura ecològica, ubicat en aquest paratge tan especial com es el barranc d’Algendar, concretament a les finques d’Es Canaló i S’Aranjassa. Allà, a més del viver de producció i museu a l’aire lliure de fruiters de varietats locals de Menorca, es pot conèixer el sistema de font, canals i safareig de s’Aranjassa, datat d’època andalusí, que Càritas ha recuperat recentment, així com els valors naturals que el barranc d’Algendar ens ofereix.

Us oferim, per tant, la possibilitat de concertar visites guiades. Aquestes, d’una durada de 90-120 minuts i un preu de 3€/pers (amb un mínim de 40 € la visita), comencen al davant de les cases d’Es Canaló i van baixant fins a la finca de s’Aranjassa.

VIU LA NATURA, VISITA EL BARRANC!

mestral@caritasmenorca.org

CIUTADELLA
971 38 62 79
C/ Fusters 37

MAÓ
971 35 14 13
Ctra. de l’Aeroport s/n