INSERCIÓ

Som una iniciativa d’economia social i solidària impulsada per Càritas Diocesana de Menorca que té com a principal objectiu la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social mitjançant activitats de reutilització i reciclatge de residus voluminosos i roba. A més, a través dels diferents pretallers (fusteria, magatzem, botiga, etc.), treballem la formació de col·lectius en risc d’exclusió. A través de l’activitat dels pretallers, l’acompanyament i assessorament social a les persones i la formació, es pretén promocionar socialment i laboralment als participants del projecte.

El Taller pre-laboral Mestral, a través de l’activitat de gestió de residus voluminosos, pretén afavorir la inserció sociolaboral de persones que es troben en risc d’exclusió social.

Té com a objectiu general que els participants aconsegueixin les habilitats mínimes necessàries per dur a terme i mantenir una feina. Actualment a Mestral hi ha 4 pre-tallers ocupacionals: fusteria, roba, botiga i transport-magatzem. Podem fer feina gràcies a les donacions rebudes de manera directa o mitjançant el servei de recollida de mobles i altres objectes aprofitables, tant de particulars com empreses. Així, els objectes, són recepcionats al taller de magatzem i derivats als diferents tallers, on són restaurats o recuperats, fins a sortir a la venda a les nostres botigues solidàries.

Al taller de fusteria, els participants, guiats pel monitor, restauren mobles antics, reparen o, fins i tot, fabriquen mobles nous amb llenyes reutilitzades. Al taller de roba, aquesta es classifica, tria, selecciona i prepara per a ser comercialitzada com a roba de segona mà. Les peces que no són reutilitzables ni recuperables s’envien a altres institucions de la península que fan tasques similars a la de Mestral. A més de roba i mobles, a les nostres botigues de segona mà també hi trobem altres objectes i curiositats: electrodomèstics, roba, joguines, llibres, plats i olles, objectes decoratius, i mil coses més.

Les persones, que comencin en qualsevol de les diferents línies o tallers, desenvoluparan tasques lligades a l’activitat de recuperació i tractament de residus, únic material amb el que fa feina Mestral. L’objectiu és millorar, recuperar o consolidar aquelles habilitats socials necessàries per afavorir la seva inclusió social.

Al projecte es realitzen activitats d’educació ambiental a infants i joves.

Comprant a Mestral i botigues solidàries esteu participant a tirar endavant el projecte d’inserció social i laboral de Càritas. Els ingressos generats amb les vendes ens serveixen per al propi manteniment econòmic del projecte i de l’entitat.

mestral@caritasmenorca.org

CIUTADELLA
971 38 62 79
C/ Fusters 37

MAÓ
971 35 14 13
C/ Xipre 4 – cantonada C/ Itàlia