Mestral, de Càritas Menorca, inicia un nou taller prelaboral de recuperació de bicicletes en les seves instal·lacions de Mestral Ciutadella

El nou taller crea 8 places de formació

Mestral, projecte d’economia social impulsat per Càritas Menorca, àmplia els seus tallers prelaborals a través de la recuperació de bicicletes en les seves instal·lacions de Mestral a Ciutadella, aquesta iniciativa permet la creació de 8 places de formació.

El nou taller se suma als de magatzem, tèxtil, agricultura ecològica i fusteria, tots a través del projecte Mestral i de l’empresa d’inserció Mestral Inserció i Medi Ambient, la posada en marxa d’aquest taller compta amb el suport d’Inditex, per al foment de l’ocupació de persones en situació de desocupació.

A través del conveni amb Inditex, es pot realitzar aquest curs que acompanyarà a 8 participants en els cursos, que es realitzarà 4 vegades a l’any (dos alumnes en cada edició). A més els alumnes rebran el suport d’una educadora social de l’àrea d’inclusió de Càritas.

La finalitat del taller és mediambiental i social, com tots els tallers que gestiona Mestral.

L’objectiu és recuperar bicicletes que s’han donat com a residu. Les que es puguin recuperar, es restauraran i les que no s’utilitzaran com a recanvis recuperant els components que estiguin en millor estat, i seran utilitzats per a la creació d’una nova peça o la reparació d’unes altres. Aquest taller es realitza acompanyant a persones en situació de desocupació derivades del servei d’orientació laboral de Càritas. A part de formació tècnica i pràctica en reparació de bicicletes, les persones també reben un acompanyament transversal sobre diferents temes per a així millorar les seves eines en la cerca d’ocupació.

D’altra banda, aquesta nova línia de treball aconseguirà recuperar bicicletes recollides pels serveis municipals, gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments de Ciutadella, Maó i Es Castell recuperant així la seva utilitat i evitant la generació extra de residus.

Mestral

L’Economia Social i Solidària és part essencial del treball de Càritas, la promoció de l’ocupació, la recuperació de residus i el foment d’un consum responsable, facilitar la inserció laboral des d’una perspectiva sostenible en l’àmbit social i ambiental.

Tot l’equip de Mestral i Càritas ha posat tota la il·lusió en aquesta nova activitat, que ajudarà a reforçar itineraris formatius i d’inserció.

Amb el suport de