SERVEIS

Quan contractes un servei ens ajudes a fomentar la integració sociolaboral

 

SERVEI DE RECOLLIDES I ENTREGUES

El taller de transport i magatzem dona suport a la resta de tallers.

Aquest taller és el que reb tot el material de les donacions (tant d’entrades directes que la gent ens port a Mestral, com el que recollim amb el camió). Una vegada entra la mercaderia, es pesa tot i es registra a la nostra base de dades, segons el protocol establert.

El responsable del taller ha de realitzar les tasques de: control logístic (entregues i recollides de camió, control del programa informàtic), organització del magatzem, valoració de materials, recollida de roba dels contenidors, etc.

Així mateix, el xòfer, junt amb el seu operari, és l’encarregat de les entregues i recollides a particulars de mobles i voluminosos de Mestral.

També hi ha un encarregat de la recollida dels 33 contenidors de roba ubicats a tots els municipis de Menorca.

 

TALLER DE ROBA

Rebem la roba en bosses procedents dels contenidors de recollida selectiva. La roba serà triada, seleccionada, classificada i aquella que pugui es pugui reutilitzar es durà a les botigues de roba de segona mà Mestral.

En casos de primera necessitat la roba es lliura gratuïtament al sol·licitant sota el criteri d’una treballadora social (vals de Càritas), encara a les nostres botigues de Mestral els preus són molt econòmics perquè tothom hi tingui accés. La varietat i la qualitat de les peces de roba que s’hi pot trobar és molt gran.

El triatge de la roba consisteix a llevar les peces que ja no són reutilitzables ni recuperables (peces rompudes, tacades, sabates molt emprades o sense parella, etc.)

La principal destinació de la roba és la reutilització com a roba de segona mà a Menorca, ja sigui com a val pe a persones que en tenen necessitat, o venda a les nostres botigues. També es fan trameses de roba ja triada a d’altres institucions de la península que fan tasques similars a la de Mestral.

També separem camisetes de cotó que són emprades com a pedaços per tallers mecànics, tovalloles per veterinaris, etc.

Actualment a aquest taller hi ha 1 monitora responsable del taller, 1 operària ajudant i 3 treballadors d’inserció.

 

TALLER DE FUSTERÌA I RESTAURACIÓ DE MOBLES

Els mobles que són vells o antics es duen al taller de restauració de mobles. Allà s’inicia el procés que consisteix a decapar (normalment tots arriben pintats) , tractar el corc aplicant un producte insecticida, rascar, aplicar tapaporus i finalment aplicar a tot el moble una mà de cera o pintura que el protegirà i li donarà l’acabat final. Els mobles restaurats es venen a les botigues de Mestral.

En el taller de fusteria també es fabriquen parts dels mobles que s’han de restaurar i que estan en mal estat (potes, motllures, acabats,…), es fan petites reparacions a mobiliari abans de treure’ls a la botiga i es fabriquen mobles nous. La llenya que amprem com a primera matèria en aquest taller és recuperada (de somiers, de palets de transport, etc.). També recuperem frontisses, poms, pestells, etc… del mobiliari que no podem reutilitzar.

Actualment el taller té contractat a 1 monitor.

 

BOTIGA SOLIDARIA

La botiga és el resultat de la feina en equip: la nostra, a través dels diferents tallers i la dels ciutadans i ciutadanes que ens han donat els objectes i materials que ens permeten tirar endavant el projecte.
A les nostres botigues i podeu remenar entre diversitat d’objectes i curiositats de segona mà: mobles restaurats, electrodomèstics, mobles, roba, joguines, llibres, plats i olles, objectes decoratius, i mil coses més.

També hi podeu trobar productes de Comerç Just perquè participeu d’una forma de consum alternatiu i solidari.

Comprant a Mestral esteu participant a tirar endavant el projecte d’inserció social i laboral de Càritas. Els ingressos generats amb les vendes ens serveixen per al propi manteniment econòmic del projecte i per a les ajudes socials (compra de materials, pagament dels sous dels monitors, ajudes als participants, etc.).

Actualment tenim contractats a 4 dependents i 2 treballadors d’inserció.

mestral@caritasmenorca.org

CIUTADELLA
971 38 62 79
C/ Fusters 37

MAÓ
971 35 14 13
C/ Xipre 4 – cantonada C/  Itàlia